Inloggen

Ander nieuws

Stimuleringssubsidie Nederlandse maakindustrie en klimaatneutrale economie

Het kabinet introduceert de nieuwe Investeringssubsidie Maakindustrie Klimaatneutrale Economie (IMKE). Daarmee bevordert de overheid de productie van hoogwaardige groene technologie (cleantech) door innovatieve Nederlandse maakbedrijven.


De IMKE-regeling biedt directe financiële ondersteuning voor investeringen in productielijnen voor elektrolysers, innovatieve zonnepanelen en batterijen. Wat deze regeling uniek maakt is dat bedrijven geen directe CO2-reductie hoeven aan te tonen. Voorheen was het lastig dit soort technologieën te stimuleren vanwege de vereiste directe CO2-reductie. De vermindering van CO2 gebeurt namelijk niet direct maar pas bij de klant die de technologie gebruikt, zoals in de chemie of bouw. Nu is het eenvoudiger voor bedrijven om voor de regeling in aanmerking te komen en te investeren in duurzame technologieën. Het doel blijft uiteraard om uiteindelijk voor een lagere CO2-uitstoot te zorgen.

Bedrijven die voldoen aan de voorwaarden kunnen vanaf 1 oktober 2024 tot en met 31 januari 2025 een aanvraag indienen bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/imke).

Bron: Ministerie van Klimaat en groene groei,31-07-2024.

« Terug naar nieuwsoverzicht
© lArcade 2024