Inloggen

Ander nieuws

Subsidiepot gebruikte elektrische auto’s verhoogd

De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat heeft het subsidieplafond 2024 voor gebruikte elektrische personenauto’s (SEPP) opgehoogd met € 23,1 miljoen. Het overgebleven budget van 2023 voor nieuwe elektrische auto’s wordt voor deze ophoging gebruikt.


Het ministerie verwacht dat het subsidieplafond voor 2024 voor nieuwe elektrische personenauto’s afdoende is (of zelfs niet volledig uitgeput wordt). De verwachting is echter ook dat het subsidieplafond voor 2024 voor gebruikte elektrische personenauto’s medio dit jaar al zal zijn uitgeput. Daarom is ervoor gekozen om het restant subsidiebudget van 2023, € 23,1 miljoen, in te zetten om het subsidieplafond voor gebruikte auto’s in 2024 te verhogen.

Subsidie De subsidie voor een gebruikte elektrische auto kan gedurende de looptijd van de subsidie één keer worden aangevraagd. De subsidie bedraagt € 2.000 en kan tot 27 december 2024, 12.00 uur worden aangevraagd bij RVO. Dit is het laatste jaar dat er SEPP kan worden aangevraagd. De voorwaarden om SEPP aan te vragen zijn te vinden op RVO.nl.

Op de Autolijst SEPP staan merken en modellen elektrische personenauto’s waarvan RVO weet dat ze mogelijk in aanmerking komen voor de subsidie. De lijst is samengesteld met informatie van importeurs en dealers. Of de auto voldoet aan de voorwaarden, hangt óók af van de keuzes die men maakt voor de uitvoering. RVO controleert onder andere de geregistreerde catalogusprijs van de auto via de RDW-kentekencheck op de site van RDW. Zo bepaalt RVO of de auto voldoet aan de voorwaarden van de subsidieregeling.

Bron: Min. Infrastructuur & Waterstaat 03-09-2024.

« Terug naar nieuwsoverzicht
© lArcade 2024