Inloggen

Ander nieuws

Versoepeling Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen

Het Ministerie van Binnenlandse Zaken is een internetconsultatie gestart over een wijziging van de Subsidieregeling Verduurzaming en Onderhoud Huurwoningen (SVOH).


Met deze subsidieregeling stimuleert het kabinet energiebesparing bij huurwoningen van private verhuurders. Uit onderzoek en afstemming met de brancheverenigingen is gebleken dat de huidige subsidieregeling niet goed werkbaar is voor particuliere verhuurders en institutionele beleggers.

Enkele wijzigingen:

  • Kleine woningen komen voor vergoeding in aanmerking.

  • De oorspronkelijke looptijd van de SVOH was tot en met 31 december 2025 en wordt verlengd tot en met 31 december 2029.

  • De maximale bijdrage(n) per huurwoning wordt verhoogd naar € 10.000 per woning, dan wel € 15.000 per woning inclusief een duurzame warmteoptie (warmtepomp of zonneboiler).

  • In de oude SVOH was voor het aanvraag- en verleningsproces onderscheid gemaakt tussen kleine projecten (voor subsidie van minder van € 125.000) en grote projecten (voor meer dan € 125.000 subsidie). Aanvragen onder de € 125.000 werden aangevraagd nadat de activiteiten zijn uitgevoerd en aanvragen boven de € 125.000 worden ingediend voordat de activiteiten zijn uitgevoerd. In deze wijzigingsregeling wordt de grens van € 125.000 naar beneden bijgesteld naar € 25.000. Hiermee komen verhuurders eerder in aanmerking voor subsidieverlening voorafgaand aan de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Hierdoor wordt de drempel van het voorfinancieren van verduurzamingsinvesteringen, die vooral door particuliere beleggers ervaren wordt, verlaagd en hebben de aanvragers vooraf meer zekerheid over of zij in aanmerking komen voor subsidie.

De internetconsultatie staat open tot en met 23 augustus 2024.

Bron: Ministerie van Binnenlandse Zaken, 29-07-2024

« Terug naar nieuwsoverzicht
© lArcade 2024